Tanker om USA

KEYS TO A GOOD EXCHANGE YEAR

KEYS TO A GOOD EXCHANGE YEAR - First Key - Second Key - Third Key - Fourth Key - Fifth Key

USA

Her er det litt informasjon om mitt kommende år i USA.
Basic facts
1. Jeg skal være utvekslingsstudent i 2011/12
2. Jeg reiser med EF
3. Jeg skal ha:
R1 matte - Tenkte jeg skulle søke R1 og hvis det blir for vanskelig hopper jeg bare over til S1.
Fysikk 1 - Tror det skal gå greit. Sikkert uvant med engelsk i starten, men etterhvert blir det sikkert bedre.
Kjemi 1 -        ---------   "   -----------
Internasjonal engelsk - Det blir jo bare vanlig engelsk i USA som man uansett må ha.
Historie - Skal prøve å få world history eller european history. Historie som er så lik som mulig den jeg ville hatt i Norge.

EF
Foreløbig synes jeg EF er en bra organisasjon. Rett etter at jeg hadde sagt ja til å reise med EF hørte jeg masse negativt om dem. Ble skikkelig usikker på om jeg hadde valgt feil. Som sagt så er jeg veldig fornøyd med dem så langt. De er kjempehyggelige.
Søknadsprosessen
Jeg var først på intervju med EF. Gikk ganske greit. Pratet mye på norsk også kanskje fire spørsmål på engelsk. Jeg var alene sammen med henne som intervjuet, men har hørt om flere som har vert i grupper på intervju. En ukes tid etter intervjuet fikk jeg første regning og beskjed om at jeg var godtatt. Jeg fikk brukernavn og passord til min egen side på ef.no/highschool hvor søknaden og oversikt over prosessen ligger elektronisk.
Som med alle søknader så er det en del papirer som skal fylles ut. Jeg synes ikke det var så veldig mange papirer, men det kan være fordi jeg søkte med Rotary først og de hadde ekstremt mange fler papirer. Deler av søknaden til EF er elektronisk. Den delen var egentlig ganske grei. Det var basic informasjon og litt om interesser o.l. Så var det helseskjemaet. Da bestilte jeg bare time hos fastlegen også fylt han ut alt for meg. Anbefalingsbrevet leverte jeg til læreren min også fylte hun ut alt. Også måtte jeg jo skrive ned alle karakterene jeg hadde fått gjennom hele ungdomsskolen(var kanskje det som var mest stress). Og til slutt var det et fotoalbum jeg skulle legge til bilder i. Sånn ca.10 bilder av fritt valg. Fotoalbumet var også elektronisk.
Utvekslingsåret koster ca. 60 000, men jeg regner med at det blir ca. 70 000 siden ikke alt er dekket. Tror jeg får et stipend på på 50 000 så da blir det "bare" ca. 15 000

Vertsfamilien
Jeg har fått vertsfamilie i North Manchester i Indiana. Det er en liten by med ca. 6000 innbyggere og rett under 500 elever på skolen. Familien består av mor, far og tre barn. To jenter og en gutt. De har en katt som bor ute. De bor ca. 8 km fra skolen så kommer til å bli kjørt. Ellers så er de aktive i kirka, barna driver med aktiviteter og de reiser ofte til skolen for å se på kamper. De virker som en familie med en stor vennekrets. Tror det er en familie jeg kommer til å trives veldig godt i.


Mer info kommer etterhvert.