Tanker om USA

KEYS TO A GOOD EXCHANGE YEAR

KEYS TO A GOOD EXCHANGE YEAR - First Key - Second Key - Third Key - Fourth Key - Fifth Key

Spørsmål?

Har du et spørsmål kan du enten sende meg en mail eller legge igjen en kommentar i bloggen/ på denne siden.
Bare å spørre om det du lurer på, så skal jeg prøve å svare så fort som mulig.

Mail: karianne.tveter@hotmail.com

Her er noen spørsmål som jeg har fått. Kanskje du finner svaret ditt her.

Har du vaglt en region, eller lot du valget stå åpent? :-)
Jeg lot valget stå åpent, men vet at mange valgte region. For det første kostet det 4500,- ekstra. For det andre ville jeg at EF skulle ha mange familier å velge mellom. På den måten får jeg familien som passer best for meg.

hei:) må man snakke med skolen sin før man velger å dra på et sånt år? og når søker du på 3vgs i norge -gjør du det i forveien eller når man er i usa?
Jeg snakket ikke med skolen min. Når man går studiespessialisering tror jeg nesten alle skolder godtar 2vgs i utlandet. Hvis du går en annen linje derimot kan det være lurt å kontakte skolen. Jeg søker vg3 mens jeg er i USA. Må logge meg inn på minID og søke skole. Men er garantert skoleplass på vg1 skolen min når jeg kommer tilbake.

Hvilket stipend er det som gir inntil 50 000 kroner? Ringte lånaekassen og de sa at man får bortebo stipend på 38 500, men de vet ikke om noe mer.
Jeg vet ikke helt hva slags stipend det er. Står bare på min side at jeg får 50 000 i stipend. Tror det er flere forskjellige stipend slått sammen i et. Hvorav 38 500 av de er bortebo stipend. Var inne på lånekassen sine sider og der stod det dette:


Utenfor Norden kan du få
  • grunnstipend på inntil 1 940 kroner per måned
  • lån på inntil 1 350 kroner per måned for borteboere og inntil 2 690 kroner for hjemmeboere, som er det samme som for elever i Norge
  • bostipend på 3 850 kroner. Du kan ikke få bostipend dersom du bor sammen med foreldrene/forsørgerne dine der du går på skole
  • reisestøtte. Hvor mye du får, avhenger av hvor du skal reise. Du trenger ikke søke spesielt om reisestøtte, Lånekassen gir deg det du har rett til. Du kan få tilskudd til to reiser tur-retur i året mellom bostedet i Norge og regionen lærestedet ligger i
  • utstyrsstipend etter satsen for det utdanningsprogrammet du følger i Norge
  • Reisestøtte
    Elever som tar videregående opplæring i land utenfor Norden, kan ha rett til reisestøtte. Du kan få tilskudd til to reiser tur-retur i året mellom bostedet i Norge og lærestedet. Tillegget blir gitt med 100 prosent stipend i Norge, og med 70 prosent som stipend og 30 prosent som lån for reiser utenfor Norge.
    Du må betale en egenandel på 673 kroner per skoleår.
Så regner med at pengene kommer av noe av dette. Håper dette svarer på spørsmålet.

Ingen kommentarer: